Verbouwing? Bescherm je vloer en voorkom beschadigingen!

2023-03-15
Ron Vroomen Parketvloer Schuren

Tijdens het verbouwen van je huis is het van groot belang om je parket of houten vloer te beschermen tegen beschadigingen en deuken. Een beschadigde vloer kan namelijk flink in de kosten lopen en kan ervoor zorgen dat je huis er minder fraai uitziet. Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat je houten vloer tijdens de verbouwing in goede staat blijft?

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat preventie de beste methode is om de vloer te beschermen. Voorkomen is immers beter dan genezen! Begin daarom altijd met het afdekken van de vloer met een stevig afdekfolie of tapijt. Dit voorkomt dat er vuil, stof of puin op de vloer terechtkomt en beschermt de vloer tegen krassen en deuken die kunnen ontstaan tijdens het verbouwen.

Daarnaast is het belangrijk om voorzichtig te zijn tijdens het verplaatsen van meubels en apparaten. Wanneer je bijvoorbeeld een koelkast of wasmachine moet verplaatsen, til deze dan op in plaats van deze over de houten vloer te slepen. Door te slepen kan de vloer namelijk flink beschadigd raken en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Ook is het verstandig om gebruik te maken van speciale vloerbeschermers en meubelpads. Deze zijn speciaal ontworpen om de vloer te beschermen tegen krassen en deuken die veroorzaakt worden door het gewicht van meubels en apparaten. Door deze onder meubels te plaatsen, voorkom je dat de poten van meubels in de vloer drukken en zo beschadigingen veroorzaken.

Als laatste is het belangrijk om tijdens het verbouwen zorgvuldig om te gaan met gereedschap en steigers. Zorg ervoor dat deze niet per ongeluk omvallen en de vloer beschadigen. Verplaats ze indien nodig met voorzichtigheid om te voorkomen dat ze tegen de vloer botsen en deuken veroorzaken.

Mocht de vloer toch beschadigd zijn geraakt, dan is het verstandig om een vakman in te schakelen om de vloer te laten herstellen. Een professional heeft de juiste kennis en ervaring om de vloer op een veilige en effectieve manier te repareren en zo de beschadiging te herstellen zonder de vloer verder te beschadigen.